Skip to main content

Zoekterm ‘Barbie’ meer dan 45.000 keer ingetikt sinds lancering van de film op 19 juli

Het Barbie-effect houdt aan, ook op het grootste online zoekertjesplatform 2dehands.be. In de dagen voor de release van de film was al een verhoogde interesse te merken, maar de echte Barbie-hype op 2dehands brak pas los op 19 juli, de dag waarop de film voor het eerst in de bioscoop te zien was. Die dag werd op het platform 2.538 keer gezocht naar Barbie-spullen, bijna acht keer zoveel als op een gemiddelde dag in juni.

Ook een maand na de lancering blijft de aandacht hoog. Barbie is dus geen eendagsvlieg, zeker als je weet dat de traditionele piek in de zoekopdrachten – de Sinterklaas- en eindejaarsperiode – nog moet komen.

Ook aan aanbodzijde is een stijging te merken. Wie vandaag op 2dehands.be naar Barbie zoekt, vindt meer dan 6.000 aanbiedingen. Dat zijn er ruim 1.000 meer dan een maand geleden. Heel wat poppen en toebehoren worden zelfs gratis aangeboden, zoals bijvoorbeeld een 30 jaar oude Barbie Ferrari, een verzameling met een achttal poppen en accessoires, of de roze Volkswagen Beetle. Aan de andere kant van het spectrum wordt een Barbiepop Millennium in ongeopende verpakking, te koop aangeboden voor 1.100 euro of een Barbie collector pop uit 1962, heel klassiek uitgedost in rood badpak voor 700 euro. Voor wie het allemaal iets ruiger mag: drie Harley Davidson collector Barbies en één Ken, ontworpen door Sharon Zuckerman kunnen de uwe zijn voor 355 euro.