Skip to main content

Algemeen

Miljoenen (ver)kopers met goede bedoelingen bezoeken dagelijks 2dehands voor een goede deal. Helaas zijn er ook enkele mensen die proberen om misbruik te maken van je vertrouwen. Bij 2dehands proberen we dit zo goed mogelijk te bestrijden. Dit doen we door continu nieuwe technische maatregelen te implementeren tegen alle vormen van online oplichting. Daarnaast kun je met gezond verstand ook heel wat problemen voorkomen. We delen graag enkele eenvoudige tips zodat je met nog meer zekerheid en plezier kunt handelen op 2dehands.

Blijf kritisch

2dehands bestaat al sinds 1999. Dat betekent dus al heel wat jaren ervaring op het gebied van veiligheid. Deze ervaring hebben we gekoppeld aan die van de politie. Om je te helpen met veilig handelen hebben we deze 5 stappen opgesteld.
Weet met wie je handelt

Zorg dat je een goed beeld hebt met wie je handelt. Kijk bijvoorbeeld naar andere zoekertjes van de verkoper, ervaringen van andere (ver-)kopers met deze persoon of kijk na hoe lang iemand geregistreerd staat op 2dehands. Is die pas actief, wees dan extra op je hoede. Check de (ver)koper ook via Google, social media en internetfora.
Betaal veilig

Betaal sneller, makkelijker en veiliger met Betaalverzoeken via 2dehands met Bancontact aangeboden door Online Payment Platform BV. Het telefoon-, rekeningnummer en ID van verkopers, die betaalverzoeken gebruiken, is dan al gecontroleerd door Online Payment Platform BV.
Laat het contact via 2dehands Chat verlopen

Laat vragen en biedingen altijd via 2dehands Chat verlopen. Zo heb je gemaakte afspraken altijd bij de hand. Op het moment dat degene waar je mee handelt je buiten het 2dehands platform lokt, bijvoorbeeld via WhatsApp, loop je het risico op pogingen van online oplichting en phishing.
Betaal en verzend veiliger

Gebruik Betaalverzoeken en Verzenden met bpost via 2dehands voor meer verzendgemak. Je ontvangt de betalingsbevestiging, het verzendetiket en de track & trace- code in de 2dehands Chat. Wil je het product niet verzenden? Spreek in dat geval dan af op een vertrouwde plaats. Bijvoorbeeld een aanvaardbare openbare plaats of bij een winkelcentrum, postkantoor of bank. Neem een familielid of kennis mee als dat je kan geruststellen.

Veilig kopen en verkopen

Ieder jaar doen miljoenen mensen zaken met elkaar op 2dehands. Wij vinden veiligheid dan ook heel belangrijk. We hebben daarom alle informatie over veilig handelen even op een rijtje gezet. Opdat heel België zorgeloos deals zou kunnen sluiten. Iedere dag opnieuw.

Succesvol en veilig handelen

2dehands bestaat al sinds 1999. Dat betekent dus al heel wat jaren ervaring op het gebied van veiligheid. Deze ervaring hebben we gekoppeld aan die van de politie. Om je te helpen met veilig handelen hebben we deze 5 stappen opgesteld.Naar tips
Zo herken en voorkom je WhatsApp-fraude

Wij hebben een hoop zichtbare en onzichtbare veiligheidsmaatregelen genomen om fraude te voorkomen op ons platform. Oplichters proberen daarom bezoekers weg te lokken van 2dehands om ergens anders verder te handelen, bijvoorbeeld via WhatsApp. Hoe WhatsApp-fraude herkennen en voorkomen?Lees onze tips
Veiliger betalen, gemakkelijker verzenden

Iets verkocht? Verstuur dan een Betaalverzoek via 2dehands, gewoon met Bancontact. Dat is snel, gemakkelijk en veiliger. En met Verzenden via 2dehands verstuur je jouw product snel en gemakkelijk, met Bpost.Lees meer
Extra beveiliging van je account

Dankzij een beveiligingscontrole bouw je een extra zekerheid in tegen hackers. Log je voor het eerst in op een nieuw toestel vanuit een andere locatie, dan krijg je per sms een code waarmee je kunt bevestigen dat jij het bent. Heb je deze extra controle nog niet ingesteld?Vul je telefoonnummer in

Contact opnemen

Voor persvragen neem je contact op met:

Mind the Gap