Skip to main content

Nu het moment voor carnavalsverenigingen om een koopje te doen.

Het carnavalsseizoen is nog maar goed en wel van start gegaan, of je vindt al tientallen praalwagens te koop op 2dehands.be. Wie “carnavalswagen” intikt als zoekterm, krijgt vandaag bijvoorbeeld 76 aanbiedingen. Je vindt er complete meterslange praalwagens die te koop of te huur zijn, exemplaren in de meest uiteenlopende thema’s: van tovenaars, Kung Fu Pandas, Ghostbusters, matrozen tot een 16meter lange wagen met een kleurrijk casino. Daarnaast worden ook accessoires als speakersets, lampen en andere onderdelen aangeboden.

Op de meest spectaculaire exemplaren kleeft een vraagprijs van meer dan 13.000 euro, maar evengoed vind je een heus piratenschip dat al voor 250 euro van de hand mag. Een aantal wagens zijn onmiddellijk beschikbaar. De eigenaars van Dumbo in het circus hebben zelf nog plannen met hun wagen, want die is pas beschikbaar vanaf 2 april. Wie de aanschaf van een wagen wat te hoog gegrepen vindt, kan er ook eentje huren.

Heel wat prachtexemplaren, waar ongetwijfeld heel wat uren aan geknutseld is door carnavalsverenigingen in alle uithoeken van het land, staan vandaag te koop of te huur voor een specifieke vraagprijs of voor een prijs die te onderhandelen valt. Wie nog last minute een wagen zoekt, of vooruitziende carnavallisten die nu al aan volgend jaar denken, zullen vast en zeker hun gading vinden op 2dehands.be.