Skip to main content
2024-nl

Florence Schmit nieuwe General Manager Adevinta Benelux

By 9 januari 2024Geen reacties

Florence Schmit wordt per 5 februari de nieuwe General Manager van Adevinta Benelux. Zij neemt het stokje over van Annemarie Buitelaar, die vijf jaar aan het roer stond. In haar rol wordt Schmit verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van 2dehands.be / 2ememain.be en van Marktplaats, de grootste online handelsplatforms in België en Nederland. Schmit brengt meer dan twee decennia aan leiderschapservaring binnen media en e-commerce met zich mee en was hiervoor General Manager bij Greetz.

“Met Florence aan boord verwachten we een voortzetting van onze groei en sterke positie in de markt”, aldus Paul Heimann, Head of Re-Commerce bij Adevinta. “Haar vermogen om klantbehoeften te identificeren en te vervullen, leiding te geven aan transformaties en effectief te opereren in complexe omgevingen, heeft indruk gemaakt tijdens onze gesprekken. Florence’s bewezen staat van dienst binnen media en e-commerce heeft ons overtuigd van haar vermogen om onze ambitieuze doelen te realiseren.

Voorafgaand aan haar tijd bij Greetz bekleedde Schmit verschillende commerciële- en marketingfuncties op directieniveau bij HelloFresh, Albelli en DPG. In haar laatste rol als General Manager bij Greetz, was zij onder andere verantwoordelijk voor de groeistrategie van het bedrijf. Ze begeleidde Greetz door de pandemie, creëerde een zeer schaalbaar bedrijf en realiseerde in twee jaar tijd een verdubbeling van de omzet. Ook maakte ze deel uit van het leiderschapsteam dat het bedrijf succesvol naar de London Stock Exchange bracht.

Florence Schmit: “Ik verheug mij er enorm op om aan de slag te gaan bij Adevinta Benelux, het bedrijf achter 2dehands.be/2ememain.be en Marktplaats: merken die diep geworteld zijn in de samenleving en maandelijks miljoenen kopers en verkopers aan elkaar verbinden om producten een tweede leven te geven. Ik zal mij richten op het realiseren van de ambitieuze doelstellingen en de leidende rol die onze platforms spelen binnen de circulaire economie. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in groeistrategieën en bedrijfstransformaties in dynamische omgevingen in te zetten om samen met het team nieuwe kansen te ontdekken en te benutten.”