Skip to main content
2024-nlConsumenten

Bumba en Mega Mindy blijven onbetwiste favorieten als carnavalsoutfits op 2dehands.be

By 14 februari 2024februari 21st, 2024Geen reacties

De carnavalsvreugde is in volle gang en de zoekopdrachten op 2dehands.be onthullen de onbetwiste sterren van dit jaar: ‘Bumba’ en ‘Mega Mindy’. In de voorbije week alleen al werden bijna 20.000 zoekopdrachten genoteerd waarin het woord ‘carnaval’ voorkomt, al of niet gecombineerd met andere termen. Heel wat feestvierders gaan dus op zoek naar hun perfecte carnavalsoutfit of -wagen op het populaire zoekertjesplatform.

Gemeten over het volledige jaar telt 2dehands.be in totaal zo’n 260.000 zoekopdrachten gerelateerd aan carnaval. Carnaval-liefhebbers speuren de website af naar unieke en betaalbare kostuums en accessoires om hun feestelijke look compleet te maken.

Een analyse van de zoekwoorden in de carnavals- en feestkleding categorie onthult opnieuw dat ‘Bumba’ en ‘Mega Mindy’ hun heerschappij handhaven als de meest gezochte outfits, zoals ook het geval was vorig jaar. Opvallend is de verschuiving in de top tien, waar de typisch Oostenrijkse Dirndl kleedjes en de personages van Nachtwacht plaats hebben moeten maken voor nieuwe favorieten, waaronder ‘Brandweer’ en ‘Ninjago’.

Een opmerkelijke toevoeging verderop in de lijst dit jaar is ‘Barbie’, die voor het eerst opduikt in de top 20, na de lancering van de gelijknamige film afgelopen zomer.

Top 10 Zoektermen Carnaval
2023-2024 2022-2023
1 Bumba Mega Mindy
2 Mega Mindy Bumba
3 Paw Patrol Halloween
4 Halloween Spiderman
5 Brandweer Paw Patrol
6 Spiderman Pokemon
7 Pokemon Cowboy
8 Ninjago Mario
9 Mario Nachtwacht
10 Cowboy Dirndl